Dubbla priser till HFK – vilken julklapp

Vilken julklapp HF Karlskrona fick torsdagen den 21 december!

Under årets sista kommunfullmäktige delades tre priser ut och HFK vann två av dem; Idrottspriset och Folkhälsopriset.

Idrottspriset delades ut till vårt herrlag för avancemanget till Handbollsligan. Lagkapten Uros Tomic och huvudtränare Mathias Ekstrand tog emot priset, som både är en vacker vandringspokal och ett diplom.

Folkhälsopriset delades ut till PANG för ett stort engagemang för allas lika värde. Simon Kristiansson, Ann-Sofi Forsell tillsammans med Benjamin och Arvid tog emot priset, som både är ett värdebevis och ett diplom.

Tillsammans med priserna kom även två prissummor som ska användas för att utveckla verksamheten ytterligare.

Motiveringen för Karlskrona kommuns idrottspris:
HF Karlskronas herrlag kom säsongen 2022/2023 tvåa i herrallsvenskan och fick därmed kvala till landets högsta serie, Handbollsligan. Efter en gedigen laginsats stod det i femte och avgörande matchen klart att HF Karlskrona kvalificerat sig till att spela i landets högsta serie säsongen 2023/2024. Handbollsintresset i staden är stort och nu kan publiken i Karlskrona bjudas på matcher på allra högsta nationella nivå.

Motiveringen för Karlskrona kommuns folkhälsopris:
Med ett stort engagemang för allas lika värde skapar HF Karlskrona Parahandboll förutsättningar för en aktiv fritid för handbollsälskande ungdomar i Karlskrona. Med glädje och gemenskap i fokus får alla möjligheten att utvecklas och nå sin fulla potential, såväl på som utanför planen.

Från vänster: Uros Tomic, Mathias Ekstrand, Olof Ljungberg, Simon Kristiansson, Benjamin Kristiansson, Håkan Grahn (vinnare kulturpriset), Arvid Forsell och Ann-Sofi Forsell

Läs vidare