Fullt upp för damerna i helgen!

Match fredag, träning lördag och match söndag. Här har ni damernas schema kommande dagar. På fredag åker laget till Växjö och på söndag går resan till Helsingborg. 
– Det kommer att bli en utmaning i sig med så täta matcher. Men vi gjorde en jättebra match mot Eslövstjejerna och jag hoppas vi kan fortsätta där vi avslutade där, säger tränare Kalle Lång. 

I matchen mot Eslövstjejerna drog det ifrån resultatmässigt och laget fick chansen att testa nytt i det egna spelet under den andra halvleken. 
– Egentligen har vi testat lite nytt sedan årsskiftet efter att vi, tillsammans, har analyserat vad vi kan göra bättre och behöver träna mer på. Det handlar om hur vi spelar offensivt försvarsspel, hur vi jobbar tillbaka och försvarar när motståndarna kontrar och om olika kombinationer i anfallsspelet, berättar Kalle Lång. 

Ikväll spelar laget mot Växjö HF borta. 
– Det är ju lite av ett derby och de har flera riktigt duktiga spelare, så det blir en spännande match. Vi ska som vanligt fokusera på vårt spel, vara noggranna och väl förberedda, säger Lång. 

När uppgiften i Växjö är över har tjejerna knappt två dygn på sig att ladda om för ny match. På lördagen väntar en lugn träning i Brinova innan det är dags att bege sig till Helsingborg.
– På lördag handlar det om att släppa allt som hände i Växjö kvällen innan och fokusera på att få igång kroppen lite lätt och gå igenom taktiskt vad som kan komma att ske i Helsingborg. Vi kör lite lätt handboll också men ganska enkelt, förklarar Kalle. 

När damerna mötte Växjö hemma i början av november slutade den matchen 27-16 till HFK.

När laget mötte Helsingborg hemma i början av december slutade den matchen 39-20. 

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt