”Det ska såklart bli väldigt roligt att få sätta igång igen”

I kväll drar Handbollsligan Herr igång igen med full omgång. För vårt HFK är det en riktigt tuff bortamatch som väntar – Ystads IF i Ystad Arena, det blir inte mycket tuffare än så. Vi vet att ett gäng supportrar åker till Ystad, att ett gäng finns på TimeOut i Lyckeby och att många tittar på https://handbollsligan.live/ (abonnemang eller 129 kr för enskild match).

Vi tog ett snack med Mathias Ekstrand inför matchen.

Uppehåll i över en månad, men nu är det äntligen dags för match igen. Hur kul ska det bli?
– Det ska såklart bli väldigt roligt att få sätta igång igen. Vi håller på med det här för att få spela matcher så vi är rejält taggade, säger Mathias.

Det kunde knappast varit en tuffare inledning med Ystads IF borta. Vad tror du om matchen?
– Vi har redan åkt på två förluster mot Ystad denna säsong, en i cupen och en i ligan på hemmaplan. Så vi vet att det är ett väldigt tufft lag att möta som har hög kvalité på samtliga positioner.  Jag hoppas att vi kan stå upp i det fysiska spelet och få bra träff i vårt försvarsspel och på så vis kunna få lite enkla kontringsmål. Ystad spelar handboll med hög fart så jag tror och hoppas att det blir en match med högt tempo och mycket kontringsspel. Vi har ingenting att förlora och jag hoppas att vi går ut på planen och agerar efter det.

Fyra matcher på 12 dagar är verkligen en rivstart på vårsäsongen. Vad blir viktigt under dessa 12 dagarna?
– Vi behöver fokusera på en match i taget och förbereda oss på bästa möjliga sätt inför varje match. Kommer bli tufft både för kroppar och huvuden så det blir viktigt att göra rätt saker mellan matcherna. Men framförallt så ska det bli väldigt kul att spela matcher igen och det hoppas jag verkligen att vi ska utstråla på planen. 

Och så en häftig hemmamatch på lördag när IFK Kristianstad är på besök. Vi hoppas på mycket folk i arenan. Vad betyder publiken på hemmaplan?
– Det kommer bli häftigt att få hit dom regerande mästarna, det kommer säkert bli en härlig derbystämning på läktarna. Vår publik betyder väldigt mycket för oss, vi har alltid en stor skara som stöttar oss och det ger oss alltid lite extra energi. I senaste matchen mot Aranäs så märks det tydligt i andra halvlek när vi börjar gå ikapp att den extra energin vi får av publiken gör mycket för oss. Så jag hoppas på att det kommer mycket publik och stöttar oss så ska vi göra allt vad vi kan på planen, avslutar Mathias Ekstrand.

På lördag har vi dubbelarrangemang där vi möter IFK Kristianstad x2!
Kl. 14:00 spelar damerna och herrarna 16:00.

Vill du se båda matcherna till ett rabatterat pris? Skaffa kombobiljett!
Biljetter: https://www.nortic.se/ticket/event/49672

Läs vidare