”Det kommer bli en mycket intressant match i eftermiddag!”

Vårt damlag har tre matcher kvar innan det är dags att förbereda sig för en allsvensk säsong 24/25. I eftermiddag står HK Malmö för motståndet. Vi har tagit ett kort snack med Kalle Lång som självklart får frågan om förra helgens sköna bedrift!

Förra lördagen säkrade ditt lag allsvenskt avancemang med tre omgångar kvar inför över 800 personer i Brinova Arena! Det har gått några dagar nu, har det sjunkit in vad ni har åstadkommit? 

– Ja, men det tycker jag. En sak som gör lagidrotten unik är känslan när man som grupp uppnår en målsättning. Allt det slit jag och tjejerna lagt ner sedan maj månad kulmineras någonstans där i slutsekunderna mot Lindesberg och det blir en känslomässig berg- och dalbana med en blandning av stolthet, glädje och en viss tomhet också. Sedan får man nypa sig lite i armen och konstatera vilken förmån vi har som får dela den här upplevelsen med 850 personer på läktaren. Det är ganska unikt inom damhandbollen i Sverige.  

– Det är en fantastisk bedrift och något väldigt ovanligt att man som nykomlingar tar steget upp till nästa serie direkt och jag är oerhört stolt över hur vi som grupp hanterat den här säsongen. Vi visste om vår potential innan säsongen började, men det är en sak att veta om något och en annan att göra det i praktiken. Men vi har varit professionella hela tiden. Fokuserat på vad vi gör bra och vad vi kan göra bättre. Men också försökt njuta av resan på vägen. Tillsammans har vi skapat en otroligt stark vinnarkultur inom laget och det är en fröjd för mig att se tjejernas utveckling, dedikation, självförtroende och driv för att prestera bra.  

Det fins ett rykte om guldkostym när ni firade på kvällen? 
– Självklart! Jag beställde den kostymen under juluppehållet, någonstans som ett bevis för hur övertygad jag var om att vi skulle uppnå säsongens mål att avancera till allsvenskan. Så det var kul att vi fick fira på hemmaplan och att jag fick förmånen att få ta på mig guldkostymen!

Men säsongen är inte riktigt över även om vi självklart ser fram emot hösten väldigt mycket. HK Malmö väntar i eftermiddag och jag antar att det är ett taggat gäng som åker till Skåne för att ge Malmö en rejäl match? 
– Absolut, vi ska gå in och njuta av de tre senaste matcherna! Samtidigt är vår kravbild på oss själva att vi alltid ska gå in med 100% professionalism, energi, passion och självförtroende, och det vet jag att vi kommer göra. Vi utvärdera alltid prestationen och inte resultatet i första hand, matchen imorgon är inget undantag. 

Malmö är ett duktigt lag som kämpar hårt för att säkra kvalplatsen till allsvenskan. Vad behöver ni se upp med? 
– Som du säger så har Malmö mycket kvalité och har efter en tuff start på säsongen i princip gått rent, fram till senaste omgången och de kommer med största sannolikhet ta en av kvalplatserna uppåt. De spelar strukturerat och har en tydlig plan för vad de vill både i uppställt försvar- och anfallsspel. Så det kommer bli en mycket intressant match i eftermiddag.

Matchen spelas kl 14.30 och du kan se den här!

Läs vidare