”Det kommer att krävas en riktigt bra prestation”

Idag kl. 16:00 väntar Ystads IF i Handbollsligan för vårt herrlag. Det blir en riktig holmgång där publiken mycket väl kan vara utslagsgivande. Vi minns ju senaste hemmamatchen mot Hammarby…
Vi tog ett snack med huvudtränare Mathias Ekstrand.

Det blev förlust i senaste matchen mot Kristianstad, det var en spännande match där Ni fick jaga matchen igenom och Kristianstad blev till slut för starka, hur ser Du på den matchen?
– Jag tycker att vi gör en klart godkänd bortamatch mot ett bra IFK Kristianstad. Vi inleder matchen väldigt starkt men sedan har Kristianstad greppet och för matchen hela vägen. Det finns många bra saker att ta med sig från den matchen men också en del vi behöver förbättra och fokusera på. Jag tycker vi spelade disciplinerat och följde matchplanen på ett okej sätt, säger Mathias Ekstrand.

Ny match hemma mot Ystads IF idag, ett Ystad som kanske inte har levt upp till förväntningarna i serieupptakten. Vad har Ni fokuserat på inför den matchen?
– Ystad har haft otur med skador och inlett lite trevande men alla vet att det är otroligt bra handbollslag som kommer starta sin klättring i tabellen snart. Vi har som vanligt lagt mycket fokus på oss själva och försökt utveckla vårt spel för att ta ytterligare steg framåt. Vi vet att Ystad är ett topplag och förstår att det kommer krävas en riktigt bra prestation, jag hoppas att vår publik kommer och lyfter fram oss till ytterligare en bra match på hemmaplan. 

Någon särskild spelare utöver Julius Lindskog Andersson, 14 mål senast, eller något i deras spel att se upp med?
– Det finns kvalité överallt i detta lag där såklart Julius Lindskog Andersson alltid sticker ut lite extra. Alexander Lindén, en av Sveriges mest lovande målvakter. Philip Stenmalm, Handbollsligans bästa försvarsspelare förra säsongen. Jakob Nygren, som alla vet är en riktigt vass högernia. Anton Månsson, svårstoppad mittsexa med långt proffsliv och landskamper bakom sig. Många väldigt bra spelare att se upp med och ett bra försvarsspel som vi hade problem med när vi mötte Ystad i Svenska Cupen, det hoppas jag att vi kan göra bättre denna match. 

Herrlagets match startar 16:00, direkt efter att damerna spelat mot HK Drott. Vi hoppas att du vill komma och stötta båda lagen! Biljett till herrarnas ligamatch skaffar här: https://www.nortic.se/ticket/event/49672
Biljett till dammatchen köps i entrén. Säsongskort All Inclusive gäller för båda matcherna.

Läs vidare