”Det gäller verkligen att gå ut och njuta”

Ännu en bortamatch för vårt damlag som åker till Lerum idag för att möta IK Baltichov. Ett Baltichov som vi slog på hemmaplan med 41-27 i höstas. Vi tog ett kort snack med vår huvudtränare Kalle Lång.  

Vi börjar med söndagens bortamatch mot HB78 Jönköping som HFK vann med 21-35. Ett lag som du på förhand berättade hade stora kvalitéer i laget. Blev matchen som du trodde? Ge oss din bild är du snäll! 
– Det blev en matchbild med högt tempo ifrån båda lagen, en match där båda lagen hade en vilja att straffa motståndarna i kontringsspelet och mycket man/man dueller i anfall och försvar. Jag tycker Hallby gör en väldigt bra första halvlek där det utmanade oss genom bra fart i attackspelet och effektiva spelval. Vi höjer nivån och intensiteten i vårt försvarsspel i andra halvlek, det tillsammans med att vårt kontringsspel börja trötta ut dem gör att vi drar ifrån ganska mycket under en relativt kort period. Det visar återigen hur viktigt det är att fortsätta göra det man är bra på både som lag och individ för utdelning kommer alltid förr eller senare i matcherna och det vi gör bra i är att vi håller oss till vår spelidé genom hela matchen. 

Jönköping förra helgen och idag ny bortamatch mot IK Baltichov som har sin hemmaarena i Lerum. Det blir en hel del resande för laget. Hur påverkar det spelarna att sitta i en buss i flera, flera timmar innan det är dags att gå ut på plan och ge allt man har?   
– När man håller på med idrott på elitnivå så är förberedelserna otroligt viktiga. Inte bara den grund man lägger via scouting av motståndare, sätta en spelplan och mentala förberedelser på det scenario som kan uppstå under matchen. Här ingår också givetvis sömn, kost och uppladdning fram till match. Som spelare behöver man lära sig vad som passar en själv bäst och på bortamatcherna blir det lite speciella rutiner. Våra spelare är väldigt professionella och förbereder sig alltid på ett bra sätt. Vi har bra stöd av Matboxen som levererar mat både till och från bortamatchen, samt brukar första delen av resan vara reserverade för spelarna att sova. När vi väl är på plats följer rutinen den samma som vi har på hemmaplan. Att vara lagidrottare på elitnivå innebär också att man blir väldigt bra på att åka buss. 

IK Baltichov ligger på åttonde plats, precis ovanför kvalstrecket och har i skrivande stund samma poäng som sexan HB78 och sjuan Torslanda. Tätt bakom ligger KvIK Sport. Hemmalaget har mycket att spela för, vad vill du se av ditt HFK när ni ställer er på planen klockan 14 idag? 
– Vi har fem matcher kvar i seriespelet den här säsongen och det gäller verkligen att gå ut och njuta av att få möjligheten att spela de här matcherna tillsammans med den här fantastiska gruppen av individer. Vi njuter också som mest när vi levererar en produkt på planen som bygger på att stötta varandra, bidra med energi, spela med självförtroende, där alla spelare och ledare gör sitt yttersta för att bidra till att vår kollektiva prestation ska bli så bra som möjligt oavsett hur det går i matchen. Det vill jag alltid se när vi spelar! 

Matchen spelas klockan 14 och du kan se den här!

Läs vidare