Det är matcher som dessa vi kämpar för!

I morgon kväll spelar vårt herrlag den avgörande matchen mot OV Helsingborg i kvalet till Handbollsligan. Vi har tagit ett kort snack med Mathias Ekstrand som tror att det är de små marginaler som kommer att avgöra matchen.

Efter en hel säsong, nu är det dags för den allra sista matchen. Och inte vilken match som helst. Hur går tankarna hos dig just nu?
– Att det ska bli en väldigt roligt match att få vara med om. Det är matcher som dessa vi kämpar för hela säsongen. Annars är det viktigt att förbereda sig för matchen som vanligt med samma rutiner.

Det känns som om det är de små detaljerna som kommer avgöra matchen. Vilka faktorer kommer vara extra viktiga, tror du?
– Ja, det är just de små marginalerna som kommer vara avgörande. Det gäller att hitta rätt anspänning och vara disciplinerad i alla utföranden. Det laget som är starkast i den delen tror jag har en bra chans att vinna. 

Det är en extra utmaning att det här avgörs på bortaplan och en helt ny match, hur har ni förberett er?
– Ja det är klart att det är ny match nu och Helsingborg kommer göra en bättre prestation nu på hemmaplan än vad dom gjorde i tisdags. Vi hade lite video och återhämtningsträning i onsdags för att sedan ha video och handboll torsdag kväll, normala förberedelser där vi såklart går igenom vad vi behöver förbättra inför avgörande matchen. 

Matchen spelas i morgon fredag i Helsingborg klockan 19. I skrivande stund är vi över 100 HFK:are som har köpt biljett till matchen. De flesta av oss på sektion C och B. För den som vill stötta killarna på plats finns det biljetter kvar, du köper dem här!

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt