Derbyvinst mot IFK Karlskrona

HF Karlskrona vinner onsdagskvällens derby mot IFK Karlskrona med 29–20 och hela 2239 personer hade sökt sig till Brinova Arena för en het drabbning. Det var kanske just publiktrycket som gjorde att spelarna blev lite avvaktande i upptakten av matchen. IFK stod upp bra i inledningen och hade ledningen vid 3–2 och 4–3 sedan var det HFK som tog kommandot. Efter halva första halvlek började HFK få ordning på både försvarsspel, målvaktsspel och anfallsspel och då hängde inte IFK med. Med fem minuter kvar av halvleken kom matchens första miniryck från bortalaget. Tre raka bortamål och HFK kunde gå till halvtidsvila med en fyramålsledning, 15–11.

I andra halvlek var vårt HFK direkt på hugget, 4–1 till bortalaget på fem minuter gjorde ställningen till 19–12 och matchen var i tydlig HFK-favör. Laget kunde spela ut och Uros var åter en vägg i målet, en ny match med uppemot 20 räddningar gjorde det omöjligt för IFK att närma sig i målprotokollet. HFK kunde tämligen komfortabelt vinna årets första derby. Segersiffrorna stannade vid 20–29 och HFK:s elfte raka seger var ett faktum.

Lite extra kul var det att vår egen junior Jonathan ”Joni” Johansson fick komma in och göra sitt första allsvenska mål i ett derby inför 2200 personer.

Nu väntar uppladdning inför nästa drabbning, sydostderby och seriefinal, mot Amo HK. Den matchen spelas på torsdag den 1/12 klockan 19:00 i Brinova arena.
Det blir tema after-work med BBQ-buffé i restaurangen, quiz och en riktigt häftig match på planen.
Vi öppnar restaurangen redan vid 16:30, buffén dukas fram vid 17:00, sportquiz 17:30 och tränarintervjuer vid 18:15. Självklart är baren (ut mot vattnet på plan 2) och våra kiosker fyllda med godsaker.