De här tjejerna är “valuta för pengarna”

Vårt damlag spelar premiär hemma i Brinova Arena om bara ett par timmar och vår huvudtränare har ett mål inte bara med dagens match utan för hela säsongen!
– Vi i laget vill tillsammans med er i publiken under säsongen sätta damhandbollen på kartan i Karlskrona.

Vinst i seriepremiären mot Lindesberg med 15 bollar, hur ser Du på den matchen? 
– Att det var en mycket väl genomförd match ifrån vår sida. Vi var väl pålästa på deras attackspel som vi fick stopp på. Vi sprang på bra matchen igenom och hittade bra lösningar mot deras 3-2-1 försvar. Så på många plan en bra start på säsongen så vi kan bygga vidare på. 

Hemmapremiär mot RP IF Linköping i eftermiddag vad har Ni pratat om inför den matchen? 
– Att det äntligen är dags! Det känns lite som julafton när vi äntligen får belöning för alla timmar på handbollsgolvet, i mötesrummet, i gymmet och ute i löpspåret som vi gjort under försäsongen. Belöningen för oss är att inför vår fantastiska hemmapublik, få visa upp den produkt vi så hårt jobbar med att utveckla året runt. Vi i laget vill tillsammans med er i publiken under säsongen sätta damhandbollen på kartan i Karlskrona. De här tjejerna är “valuta för pengarna”. De är förebilder i så många avseenden som professionalitet och dedikation till sin idrott. Det sociala ansvaret de tar för laget och ungdomarna i föreningen men också för att de vågar tro på sig själva när saker ej går som planerat.  

– Vi kommer alltid att leverera en handboll som är attraktiv, fylld av energi och fart. Men också en som framhäver de beteenden som jag beskrivit att tjejerna representerar ovan. Beteenden som behövs mer av i samhället i stort. Det tillsammans med ett fantastiskt publikstöd kommer göra vår match i eftermiddag till en häftig upplevelse för alla, en upplevelse som ger mersmak för damhandbollen i staun.  

Någon särskild spelare eller något i deras spel att se upp med? 
– RP är ett mycket kompetent lag med mycket kvalité och skottkraft på 9M. De precis som vi gillar att spela en fysisk handboll så en avgörande faktor i eftermiddag blir är vilka som kommer lyckas bäst i den aspekten.  

MATCHEN SPELAS I BRINOVA ARENA A1 LÖRDAG KLOCKAN 14. VI RÄKNAR MED MYCKET FOLK – KOM I TID!

Läs vidare