Damspelare besökte Ronnebys 15-åriga flickor

Under en träning förra veckan fick Ronneby Handbollsklubbs 15-åriga flickor möjligheten att träna med några av våra damspelare. 
Vi är ju lite av deras förebilder eftersom de inte har några seniorlag, klart vi ställer upp, säger Jennifer Nygren, en av spelarna som bjöd på sina kunskaper. 

Hon åkte till Ronneby tillsammans med lagkamraterna Caisa Persson och Tea Carlsson och målvaktstränaren Jonas Pedersen. 
– Superkul att vi lyckades få ihop en kväll som passade alla och där vi fick hålla i en hel träning berättar Jennifer Nygren, målvakt i vårt damlag. 

Och berättar lite om träningspasset:  
– Tea Och Caisa inledde med uppvärmning för tjejerna och en del passningsövningar och Jonas och jag jobbade med deras målvakter. Vi tränade sedan kontringar och avslutsövningar så att målvakterna fick känna på olika avslut och övriga spelare fick öva på att komma i olika lägen i anfallet. Övningar som vi använder oss av helt enkelt, berättar Jennifer. 

– Efter avslutande spel fick tjejerna chansen att ställa frågor till våra damspelare. Vi fick bland annat frågor om hur länge vi hade spelat, hur mycket tid vi lägger på handbollen och så berättade de att de följer oss på Instagram och TikTok. Vi blir ju lite av deras förebilder eftersom de inte har något seniorlag och det känns jättebra att kunna bidra med både kunskap och erfarenhet. De här tjejerna ska ju söka till gymnasiet snart och förhoppningsvis landar några av dem här i Karlskrona, säger Jennifer. 

Läs vidare