Damlaget förbereder sig för fullt inför premiären

Tre veckor kvar till premiären mot HK Kristianstad för vårt damlag och förberedelserna är i full gång. Lagets tränare Karl-Johan Arlehall Lång ger oss det senaste mellan träningar och träningsmatcher. 

Han fick sitt nya uppdrag i mitten av maj och har sedan dess arbetat med att både förbereda laget och svetsa ihop gruppen för att tjejerna de bästa förutsättningarna inför premiärmatchen den 2:e oktober och resten av säsongen.  
– Fokus under sommaren har varit att successivt få in en mer professionell struktur kring laget Det har bland annat handlat om att skapa högre nivå på träningarna, erbjuda individuella tester, prata om normer och beteende i gruppen. Att skapa en spelmässig plattform som vi kan bygga vidare på, ja, skapa och erbjuda ”mer av allt” helt enkelt, säger Karl-Johan Arlehall Lång.  

Laget har tidigare haft ett gemensamt träningsläger med herrarna och under förra helgen var man i Malmö för att spela två träningsmatcher mot HK Malmö.  
– Det blev en vinst och en förlust. Malmö spelar ju en division högre än oss så det var en bra värdemätare. Framförallt visade vi tendenser på de saker som vi tycker är viktiga och har tränat mycket på: En fartfylld handboll med mycket attackspel så det fanns mycket positivt att ta med sig därifrån. 
– Helgen i Malmö inklusive övernattning gav oss även möjligheten att svetsa samman gruppen ännu mer, fortsätter Karl-Johan Arlehall Lång. 

I helgen väntar träningsmatch mot våra egna A-pojkar och nästa vecka spelar laget mot Åhus. 
– Det är mycket man vill jobba på de sista veckorna innan seriestart men det är viktigt att varje sak får ta sin tid så vi jobbar vidare på den grund vi lagt än så länge. Vissa saker ta längre tid att utveckla än andra men jag är väldigt nöjd med var vi är idag samtidigt som jag tycker att vi har väldigt mycket potential kvar att får fram både individuellt och kollektivt.  

Ny säsong brukar innebära nya ansikten. Har damerna fått några nytillskott? 
– Ja, vi är väldigt glada att Nathalie Söhrman har kommit till oss från HK Aranäs. Hon är en fantastiskt person med erfarenhet av spel i högre sammanhang och betyder väldigt mycket för laget säger Karl-Johan Arlehall Lång.  

Vi önskar laget fortsatt lycka till i förberedelserna inför premiären. Håll koll på vår hemsida och i våra sociala medier för fler nyheter om vårt damlag framåt.  

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt