Damernas truppbygge pågår för fullt

Seriesegern säkrad och cupvinst mot IFK Kristianstad i onsdags. Vårt damlag har under säsongen vunnit alla matcher och det är naturligtvis väldigt god stämning i truppen.

– Tjejerna tillsammans med deras ledare har gjort det fantastiskt bra. Väldigt imponerande att hålla samma höga nivå från start till mål. Nu pågår förberedelserna för nästa säsong och därför känns det väldigt roligt att kunna presentera de första kontrakten idag, säger Robert Stubb, sportsligt ansvarig för damlaget.

I division 2 har tjejerna spelat utan kontrakt, men i samband med uppflyttningen till division 1 fattade klubben beslut om att införa spelarkontrakt, för både tjejernas och föreningens skull.

– För oss som förening är det oerhört viktigt att vi behandlar våra tjejer och killar likvärdigt. Vår satsning ska förhoppningsvis leda till att vi spelar i allsvenskan inom tre år och då behöver vi säkra upp våra duktiga tjejer. Kostnaderna ökar, men vi både tror och hoppas att näringslivet ska se vår satsning på att få Blekinges första elitidrottslag på damsidan, säger Olof Ljungberg, klubbchef i HF Karlskrona

De fyra första kontrakten som kan presenteras idag är med två trotjänare och två av våra egna juniorer.

– Vi är mycket glada att ha säkrat upp fyra av våra duktiga tjejer. Vi har fler på gång och ska förhoppningsvis kunna berätta mer om det snart, avslutar Robert Stubb.

De fyra första kontrakten är skrivna med:

Jennifer Nygren, målvakt, 2 år.
Maja Gruvberger, kantspelare, 1 år.
Anna-Maja Hansson, linjespelare, 1+1 år.
Emilia Persson, niometersspelare, 1+1 år.

I morgon lördag kl. 12:30 spelar damerna sista seriematchen för säsongen. Vid vinst blir vårt damlag det första damlaget i Sverige, som sedan säsongen 2012/2013 vunnit samtliga matcher i en serie. (Enligt vad vi i HF Karlskrona kunnat hitta)

Foto: Håkan Erwing

Läs vidare