Calle Ekberg lämnar klubben

HIF Karlskrona kan idag meddela att Carl Ekberg lämnar klubben efter säsongen. Klubben och Ekberg har fört diskussioner om framtiden men Ekberg har valt att flytta tillbaka till Skåne. Han väljer att pausa sin handbollskarriär för att återhämta kroppen. 

– Calle har varit en viktig spelare för oss under flera års tid. En lojal kille med mycket rutin och erfarenhet som kommer vara saknad i HIF, både som människa och spelare säger Tobias Karlsson, sportchef i HIF Karlskrona. 

Ekberg väljer nu att, åtminstone temporärt, satsa på att låta kroppen återhämta sig för att förhoppningsvis spela vidare i framtiden.

– Efter att ha tränat nästan varje dag sedan jag var 10 år gammal känner jag att kroppen behöver en liten paus. Min tid i Karlskrona har varit väldigt bra rent sportsligt men jag har även knutit viktiga kontakter och skaffat vänner för livet. Jag kommer fortsätta att följa klubben på avstånd och hoppas på att vi ses igen, säger Carl Ekberg.

Ekberg har varit en publikfriande spelare som alltid gjort allt för laget, både på och utanför planen. Han har även varit en uppskattad företrädare för klubben som alltid tagit sig tid för våra supportrar.
– Jag vill tacka hela HIF med styrelsen och de tränare jag har haft här. Jag vill också ge ett extra tack till våra supportrar och framförallt Lejonen. Under min tid utomlands har jag spelat inför betydligt större publik men aldrig inför en sådan bra och trogen supporterförening, avslutar Carl Ekberg.

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare