Axel blev matchens lirare igår – klar för två nya år idag

HF Karlskronas herrlag vann sin femte raka match igår och har tio poäng av tio möjliga i inledningen av Herrallsvenskan.
Segern mot AIK under tisdagen satt långt inne och när det skulle avgöras var Axel Söderqvist tungan på vågen. För sin insats fick han utmärkelsen som matchens lirare.

Klubben kan idag mycket glädjande meddela att Axel Söderqvist är klar för två nya år hos HF Karlskrona. Axel är nu inne på sin tredje säsong i klubben och tar kliv för varje säsong. Han värvades som en oprövad men talangfull vänsternia och har med starten på denna säsong verkligen visat vad han kan bidra med.

– Axel har en hög högstanivå som vi fått se många gånger sedan han kom hit. Till denna säsong har han utvecklat sin fysik och när han får vara skadefri så tillhör han skaran av de mest spännande unga vänsterniorna i Sverige. Därför är det väldigt roligt att vi nu gjort klart med två nya år med Axel, säger HF Karlskronas sportchef Tobias Karlsson.

Förlängningen av Axel Söderqvist innebär att kontraktet nu sträcker sig fram till sommaren 2025.

– Jag är på en mycket bra plats i karriären. Klubben ger mig möjligheter att utvecklas på alla plan och det är precis vad jag vill. Det var ett väldigt enkelt val att förlänga mitt kontrakt här i HF Karlskrona som jag är övertygad om har en ljus framtid. På alla nivåer tar klubben kliv framåt och den resan vill jag vara med på. Jag är mycket glad för mitt nya kontrakt, säger Axel Söderqvist.

Axels förlängning är en viktig pusselbit i det lagbygget som HF Karlskronas sportgrupp arbetar med.

– Vi är fortsatt på en resa med klubben, som nu äntligen är en stor förening, där vår satsning på unga och utvecklingsbara spelare är vägen vi valt. Axel passar perfekt in i den profilen och det är väldigt glädjande att vi får jobba tillsammans med honom i ytterligare två år, säger Tobias Karlsson.

Foto överst: Torbjörn Sunesson

Läs vidare