Avstämning med Fredde Larsson inför matchen mot Växjö

Säsongsinledningen i det nya HF Karlskrona har varit oerhört stark där både herr- och damlaget hittills vunnit alla sina matcher. Lite tuffare har det däremot varit för HF Karlskronas U-lag på herrsidan där man spelat ihop fyra poäng på de inledande fem matcherna i division 2. Efter ett mycket väl genomfört seriespel förra säsongen berättar Fredrik Larsson, tränare i U-laget, hur han ser på inledningen av säsongen 2022/2023.

Vad tänker du kring seriestarten i division 2 herrar?

– Jag tycker vi börjar väldigt bra med två fina matcher och har därefter gått lite knackigt de senaste matcherna både spelmässigt och attitydmässigt. Där finns det att jobba på men vi är ett ungt lag så det är inte så konstigt. Det är trots allt första seniormatcherna för många, säger Fredrik Larsson.

Något du känner ni behöver jobba extra mycket på i truppen och laget?

– Det är framför allt attityden. Spelmässigt tycker jag att vi spelar rätt bra sen är det lite finslipning på grejer i olika situationer och sen upp självförtroendet.

Hur tycker du stämningen är i truppen?

– Alla är goa och glada och vi har en bra stämning. Vi spelar för varandra och trivs ihop.

Var har ni lagt målsättningen denna säsong?

– Vi har inte direkt pratat på djupet men målsättningen är alltid att hålla oss kvar i division 2. Sen är det ju en jäkligt jämn serie så det kan ju sluta allt från trea i tabellen till åtta men huvudsaken är att vi ska vara kvar i division 2. Om vi sen tar en placering i toppen är det bara en bonus.

Match mot Växjö HF idag kl. 16:00. Vad tänker du kring matchen?

– Målsättningen är framför allt att komma tillbaka till vårt fina spel de inledande matcherna och få lite självförtroende igen. Det har varit tre tunga förluster i rad, så hitta lite självförtroende och få lite flow. Samt att vara lite mer noggranna i vårt spel.

HF Karlskronas U-lag Herr spelar alltså idag mot Växjö HF klockan 16:00 i Brinova Arena.
Varmt välkommen att komma och titta på våra unga killar!

Foto: Håkan Erwing

Läs vidare