Avancemang i USM för både P18 och F14

I helgen har både vårt P18 och F14 spelat steg 3 i USM och det har gått riktigt bra. För första gången sedan 2016 har ett P18-lag i klubben tagit sig till steg 4, vilket innebär att man är bland de 20 bästa lagen i Sverige.

Killarna var i Tyresö där de mötte Rimbo, Tyresö och Torslanda, vilket gav två segrar och en förlust.
Vi tog ett snack med tränaren Fredde Larsson.

Senast ett pojklag på juniorsidan gick till steg 4 var 97-98:orna, nu gjorde ni det med 04-05:orna. Hur gott kändes det och vad är du mest nöjd med?
– De kändes väldigt bra och framför allt stabilt under helgen. Skönt att vi klarade av att avancera vilket varit målsättningen från start. Är väldigt nöjd över vårt försvarsspel under helgen som har gått från klarhet till klarhet och att vi även håller en stabil nivå hela helgen. Killarna gjorde det väldigt bra och jag är stolt över dem, säger Fredde Larsson

Vad skulle du säga är framgångsreceptet?
– Framgångsreceptet för denna gruppen är att det är en tight grupp som känner varandra väl och trivs med varandra. Samt att vi drar åt samma håll och samma mål, fortsätter Fredde.

Ta oss kort genom matcherna…
– Första matchen mot Rimbo blev som vi förväntade oss. De spelar lite ”raggarhandboll” med mycket fart och luriga spel. Vi avgör i andra halvlek och Melvin i målet gjorde en mycket bra match. Även i andra matchen mot Tyresö blev det som vi förväntade oss och även där avgjorde vi i andra halvlek. Matchens lirare blev Willam Svahn. Sista matchen mot Torslanda blev för tuff för oss. De hade fyra-fem spelare som tillhör den allsvenska truppen och deras bredd var något större än vår, vilket var avgörande. Jonathan Johansson blev matchens lirare.

Steg 4 är topp 20 i Sverige, hur tufft blir det?
– Det kommer bli en otroligt rolig utmaning med Steg 4. Vi har visat att vi tillhör de 20 bästa lagen i landet och vi har såklart möjligheter att ställa till det för många lag i nästa steg. Med lite tur i lottning kan det bli ett roligt kommande steg, men givetvis blir det väldigt tufft att avancera till steg 5, som är topp åtta i Sverige, avslutar Fredde Larsson.

Hela gänget i P18 efter avancemanget till Steg 4.

I F14 handlar det främst om att utvecklas och få spela matcher mot lag man normalt inte spelar emot. Tjejerna var i Lidköping och spelade fyra matcher.

– Vi hade en fantastisk helg. Våra tjejer kämpade väl och gjorde jättefina insatser med vinster i sina matcher. Steg 4 ska bli väldigt roligt, säger Kai Stenborg, en av tränarna i F14.

Tjejerna i F14 firar avancemang!

Läs vidare