Anton Persson förlänger kontraktet

Idag kan HF Karlskrona glädjande meddela att vänsterspringaren Anton Persson är klar för ytterligare en säsong i klubben. Det innebär att Anton minst kommer att ha gjort fem säsonger i Karlskrona.

– Vi är mycket glada att Anton stannar ett år till. Det är både en bra spelare och en bra kille som vi gärna vill jobba vidare med. Nu har vi Anton och Herman Iverfeldt klara på vänsterkanten, sen hoppas vi att Filip Psajd är tillbaka kring nyår och konkurrerar, säger Tobias Karlsson, sportchef i HF Karlskrona.

Persson kom till klubben 2020 och är inne på sin fjärde säsong. Vänsterkanten har under säsongen stått för 131 mål och Anton har gjort 46 av dem. Det är en nöjd Anton Persson som förlänger kontraktet.

– När HFK visade intresse för en förlängning var det egentligen inget svårt val, även om jag hade mina funderingar på vad jag ville göra härnäst. Jag trivs bra i både klubben och i staden, vilket så klart är viktigt för mig som människa. Som spelare tillhör jag ett bra lag med riktigt bra stämning, så det är lätt att trivas i Karlskrona, säger Anton Persson.

Nu väntar ett kvalspel med start på måndag kl. 19:00. Motståndaren avgörs på fredagskvällen och Anton blickar fram emot den matchen.

– Det ska bli riktigt roligt med kval. Föreningens målsättning var att nå kvalspel och det har vi gjort. Nu ska vi göra allt vi kan för att vinna matcherna, oavsett motstånd. Vi vet att det blir tufft, men vi har förberett oss bra. I helgen finslipar vi det sista och läser in oss på motståndet, för att vara redo på måndag kväll. Vi hoppas att publiken sluter upp och stöttar oss, avslutar Anton Persson.

Foto: Magnus Lejhall

Läs vidare