Äntligen premiär för damerna!

Vårt damlag åker den långa resan till Lindesberg för att möta LIF Lindesberg klockan 15 lördag eftermiddag. Lindesberg är, precis som HFK, nykomlingar i division 1 södra! Här är Kalle Långs tankar inför matchen!

Dags för en spännande seriepremiär i division 1 för vårt damlag, hur tycker Du att förberedelserna och försäsongen har varit? 
– Först och främst ska det bli otroligt roligt att dra igång igen med matcher som gäller något. Det är en lång tid av förberedelser som vi nu lämnar bakom oss och våra förberedelser har varit väldigt bra. Vi har tränat fysik både hårt och med kvalité under sommaren och försäsongen. Vi har också medvetet valt att spela mot svåra motståndare under höstens försäsong för att utmana oss själva i olika delar av spelet. Så vi är definitivt redo för premiären, säger Kalle Lång.

Och fortsätter:
– Vi har alltid en ambition att vara det bäst tränade, mest förberedda och viljestarkaste laget oavsett vilka vi möter det är givetvis målet att vara även nu på lördag.  

MATCHEN SPELAS LÖRDAG KLOCKAN 15 OCH NI KAN SE DEN HÄR!

Match borta mot LIF Lindesberg i eftermiddag vad har Ni pratat om inför den matchen? 
– Det blir en otroligt rolig utmaning, två nykomlingar som möts i premiären. Kommer med all sannolikhet bli en härlig inramning i Lindesberg med publik och två lag som vill driva tempo och spela en positiv och attraktiv handboll. För vår del så handlar de om man vara noggranna i vårt spel och följa vår gameplan. Vi besitter och har utvecklat väldigt mycket kvalité både kollektivt och individuellt under sensat året och vi skall fortsätta utnyttja våra bästa egenskaper och spela med självförtroende i 60 min. 

Någon särskild spelare eller något i deras spel att se upp med?
– Lindesberg har ett mycket spännande lag med många unga talangfulla spelare. Bra individuell skicklighet på 9M och spelar i högt tempo med mycket attackspel, så för vår del blir det viktigt att vinna man/man kamperna. På det området är vi också väldigt starka så det blir en intressant match i matchen att följa.  

MATCHEN SPELAS LÖRDAG KLOCKAN 15 OCH NI KAN SE DEN HÄR!

Nästa lördag spelar vårt damlag hemmapremiär i Brinova Arena A1 klockan 14.00 – Vi väntar mycket publik, kom i god tid för att se den matchen!

Läs vidare