Äntligen hemmamatch igen för damerna!

Förra helgens storseger mot Staffanstorp ska följas upp i morgon lördag mot KFUM Kalmar HK.  Det kommer att bli en tuff match, både fysiskt och mentalt, tror tränare Kalle Lång.

Derby mot Kalmar brukar innebära tuffa tag och heta känslor. Morgondagens möte blir troligtvis inget undantag. 
– Det är ju ett rivalmöte och derby där känslorna brukar vara starka och det fysiska spelet hårt. En riktigt rolig utmaning för oss där vi måste vara beredda på att både ge och ta i den fysiska kampen och också givetvis kunna neutralisera deras dominanta spelare. Kalmar är ett av topplagen och har inte förlorat några matcher sedan vi mötte dem sist. De förlorade dessutom ganska stort mot oss så vi förväntar oss att de kommer med en stor revanschlust. Vi ska göra det som vi är bra på och försöka stå upp mot dem fysiskt, säger Kalle Lång.

Damerna har tolv raka segrar i ryggen och läget i tabellen ser mycket lovande ut men det är fortfarande en match i taget som gäller för laget.
– Och det är en också en utmaning så klart eftersom det pratas ganska mycket om framtiden redan. Men vi måste hantera det och fokusera på vår uppgift. Det är många poäng kvar att spela om. 

Wilma Martinsson spelar inte på grund av tenta men i övrigt är alla spelare friska och spelbara. 
– Det känns extra skönt eftersom vi har haft någon sjuk under hela december, avslutar Kalle. 

 Lördagens match mot Kalmar spelas i Brinova A1 klockan 14. Biljetter köper du på plats, medlemmar i HFK går som vanligt in gratis! Hjärtligt välkomna att stötta våra grymma damer!  

Foto: Håkan Erwing

Läs vidare