Anna Olsson ny assisterande tränare i damlaget

HF Karlskronas damer förbereder sig för den första allsvenska säsongen på damsidan. Nu står det klart att det blir Anna Olsson som blir assisterande tränare till Karl-Johan Lång.

Anna är mest känd för sin tid som spelare i H65 Höör där hon var lagkapten när Höör vann SM-guld 2017. Hon gjorde 15 säsonger i ligan och även fyra a-landskamper samt 28 u-landskamper för landslaget.

Anna är bördig från Karlshamn och har Karlshamns HF som moderklubb. De senaste åren har Anna arbetat i IFK Kristianstads organisation, både med utvecklingsfrågor och som tränare. Hon är nyligen utbildad i TU6 och kommer med både stor erfarenhet som spelare och erfarenhet som tränare.

– HF Karlskrona som förening känns riktigt spännande med ett jämställt och framåtriktat arbetssätt. Det kändes väldigt lockande att vara med på resan som Kalle påbörjat med laget och de spelar en typ av handboll som känns roligt att jobba med, säger Anna Olsson.

Att hitta en vass parhäst till huvudtränare Kalle Lång har varit en viktig beståndsdel i förberedelserna inför den allsvenska säsongen och sportchefen Bobby Stubb är nöjd med tillskottet i ledarstaben.

– När vi började inventera möjliga kandidater så var Anna vårt förstaval. Hon bidrar med stor erfarenhet som spelare, vilket garanterat kommer att vara nyttigt för vårt unga lag. Personkemin mellan Anna och Kalle känns också väldigt bra och nu har vi äntligen Anna på plats, säger Bobby Stubb.

Anna Olsson inleder sitt arbete när HFK dam återstartar kollektiv träning den 22 juli.
Kontraktet är skrivet på två år.

Läs vidare