Anna-Majas genombrott – och så här slår vi Lödde på lördag

Det är inte bara damlaget som ångar på framåt med seger efter seger. På plan finns en ung spelare som fått sitt genombrott och gått från ”bänkvärmare” till startspelare och vars dröm är att bli bäst i världen.

18-åriga Anna-Maja Hansson är mittsexan som har tagit stora steg i utvecklingen den här säsongen och frågar man henne själv har det mycket med förtroende att göra.
– Så är det helt klart. Förra säsongen gick jag från A-flick till seniorhandboll i division 2 vilket var en stor omställning. Jag var jag den som åkte med på matcherna, satt på bänken och spred energi i laget. Men jag spelade inte jättemycket. I år har jag fått ett helt annat förtroende från tränaren, stått på plan från start och känner en helt annan trygghet jämfört med förra året. Det känns så klart jätteskönt att få känna den tilliten. Det var inget jag var beredd på till en början, berättar Anna-Maja. 

Hon säger att den stora skillnaden att spela seniorhandboll, som hon fortfarande märker av, är storleken på spelare men också snabbheten i spelet.
– Och det jobbar jag hårt med för det är min svaghet. Jag måste bli snabbare, framför allt i försvarsarbetet. Bli snabbare i fötterna och i tankarna. Vara på tårna hela tiden. Men ju fler matcher jag får spela desto bättre tycker jag att det går, säger Anna-Maja. 

Som har ett ganska häftigt mål med handbollen. 
– Jag vill bli bäst i världen, säger hon. 

I lördags vann hennes lag borta mot ett av landets mest omtalade gäng. Lödde Vikings som skrällvann mot LUGI i Svenska cupen tidigare i höstas och som våra damer sett fram emot att få möta sedan seriestarten. Trots att våra tjejer inte gjorde sin bästa match vann man med trygga 25-38.


Tionde raka segern, vad händer?

– Nä, men vi är ju inne i ett rejält flow och har väldigt roligt tillsammans och har en riktigt go känsla i laget. Vi men vi har också en väldigt klar målbild i att gå upp. Vi har sagt det från början och har verkligen bestämt oss, och alla, verkligen alla, strävar mot samma mål. Den tydliga målbilden hade vi inte förra året, säger Anna-Maja.

Och fortsätter: 
– Jag tror också att det spelar stor roll för oss att vi känner att klubben verkligen, uttalat, satsar på damerna i år. Att få vara en del av den satsningen är väldigt häftigt och skönt. Det bidrar nog till att alla gör sitt yttersta. Sedan måste jag lyfta fram vår tränare Kalle. Otroligt noggrann, ambitiös och har lösningar på det mesta. Han har dessutom verkligen lyckats med lagbygget tillsammans med oss. 

Returmatch mot Lödde på lördag, berätta lite om er bortamatch förra helgen:
– Förra året förlorade vi med tio bollar mot dem i Svenska cupen så vi var extremt revanschsugna. Vi visste att det skulle bli en tuff match eftersom de spelar ganska likt oss med ett snabbt spel där de gör många kontringsmål. Men Kalle hade en väldigt tydlig plan så när de gick ut och punktade Julia hade vi en lösning på det och när Julia blev utvisad och de punktade både Nathalie och Tea, hade vi en lösning på det. Så istället för att vinna med fem sex bollar så kunde vi dra ifrån med 13 bollar.

Lödde kommer ju att vara sjukt taggade att slå er på lördag. Vad behöver ni göra ännu bättre?
– Ta hemlöpet. De fick göra alldeles för många kontringsmål. Vi behöver få stopp på deras Ella Isgren som gjorde tio mål. Hon kommer att få det tufft, säger Anna-Maja.

Damerna spelar mot Lödde klockan 14 på lördag. Direkt efter tar våra herrar emot Skånela, kl 16. 

Biljett till dammatchen köper du på plats. Du kan köpa en biljett till herrmatchen och få dammatchen på köpet: https://www.nortic.se/dagny/event/41168

Om du har säsongskort går du in fritt på båda matcherna. Om du är medlem går du in fritt på dammatchen. Spelare och ledare går in gratis och alla barn under 12 år går in gratis.

Foto: Håkan Erwing

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt