Alwa Thom ansluter till damlaget

I morgon när damlaget har hemmapremiär mot RP Linköping dyker ett nygammalt ansikte upp på högerkanten. Det är Alwa Thom som har bestämt sig för att stötta laget som har drabbats av två långtidsskador på kort tid. 

Alwa Thom spelade med HFK (dåvarande Karlskrona handboll) i division 2 i en säsong innan hon lämnade Karlskrona för Örebro och spel i allsvenska IFK Örebro. Hon har sedan tidigare spelat handboll i IK Sävehof under sin gymnasietid i Partille. 

Det är på grund av korsbandsskador på Elsa Ilvell och Elin Persson som laget behöver stärka upp på högerkanten. Tränare Kalle Lång säger så här om tillskottet i laget. 
– Först och främst vill jag säga att det självklart är jättetråkigt att både Elsa Ilvell och Elin Persson har drabbats av korsbandsskador. Särskilt för tjejerna själva men också för hela laget som tappar två duktiga spelare under långt tid.  Att kunna få hit en spelare som Alwa Thom vid den här tiden på året känns därför extra bra. Alwa har den spetskompetens som vi behöver på höger 6. Hon är en duktig kontringsspelare som springer mycket vilket passar vårt spel väldigt bra. Dessutom känner hon många tjejer i laget och kommer passa in i gruppen bra.

Och att få komma till HFK och stärka upp laget är något som Alwa Thom ser mycket fram emot. 
– Jag har saknat laget och har fått frågan förut om att komma tillbaka. Då tyckte jag att det var för lång distans hem. Nu har vi en lösning som gör att jag inte behöver bestämma mig om en flytt hit, säger Alwa.

Och fortsätter: 
– Jag hoppas kunna bidra med både erfarenhet och energi och mitt snabba kontringsspel. Jag är ju ingen stor och tung spelare utan får leva på min ettrighet, säger Alwa Thom. 

 DAMERNA SPELAR I BRINOVA A1 IDAG KLOCKAN 14. VI VÄNTAR MYCKET FOLK – KOM I TID!

Läs vidare