Alma Boracic är tillbaka i Karlskrona

HFK:s damer kan presentera ännu ett nyförvärv. Det är Alma Boracic som har valt att återvända till Karlskrona.
– Jag spelade här säsongen 18/19 när vi spelade i division 1. Jag trivdes jättebra i staden och i föreningen och det var en av anledningarna till att jag ville komma tillbaka. Tjejerna var dessutom väldigt välkomnande när jag provtränade med dem och laget och klubben verkar verkligen vilja satsa framåt, säger Alma Boracic. 

När laget åkte ut division ett valde Alma att plugga till Sociolog i Lund och lade faktiskt skorna på hyllan ett tag. 
– Jag ville satsa på plugget men jag var bara borta från handbollen i ett halvår, säger hon. 

21-åringen, som spelade i Vinslöv senast, hoppas kunna bidra med flera saker i det nya laget.
– Jag hoppas kunna bidra mycket i försvaret där jag är en spelare som snackar mycket. Men jag hoppas även kunna bidra i anfallsspelet med min förmåga att kunna se de där lite speciella lägena som kanske inte alla upptäcker, förklarar Alma. Jag är också typen av spelare som gärna täcker skott.

Lagets tränare Karl-Johan Arlehall Lång säger så här om sin nya spelare:
– Alma är en annan typ av mittsexa än de vi har i laget. Hon har en större kroppstyngd som ger lite andra alternativ än de vi brukar kunna använda. Vi får också in en spelare som kan spela 3:a bakåt vilket är väldigt positivt för oss. Nu ska vi jobba intensivt för att spela in henne i laget, vi börjar redan på fredag mot Åhus.

Missa inte damernas premiärmatch mot HK Kristianstad. Matchen spelas hemma i Brinova arena söndagen den 2:e oktober klockan 11.15!

Läs vidare