Alma är klar – ser fram emot tuffa matcher i höst

Vårt damlag har fått ytterligare en spelare klar inför nästa säsong och det är 22-åriga Alma Boracic som väljer att fortsätta i HFK i ett år till. 

Alma, som spelar mittsexa i laget, ser fram emot att få fortsätta spela med HFK i division 1. 
– Jag ser en stor utvecklingspotential i HFK både för egen del men även som lag. Föreningen satsar på damhandbollen och erbjuder oss bra resurser. Vi har utvecklats mycket som lag under säsongen samtidigt som jag känner att vi har mer att ge.  Jag vill gärna fortsätta att vara en del av den utvecklingen, säger Alma. 

Hon ser fram emot lite tuffare matcher i höst…
– Ja, det ska bli roligt. Det kommer att ställa högre krav på oss men så länge vi gör vårt och fokuserar på det vi ska, lär det nog inte bli några svårigheter. Det ska också bli väldigt spännande att se hur vi utvecklas som lag, för jag tror att vi kan komma riktigt långt tillsammans!

Bobby Stubb är sportsligt ansvarig för vårt damlag och säger så här om att HFK lyckats behålla Alma Boracic i ytterligare ett år:
– Kul att Alma förlänger med ett år. Alma har visat fina takter både framåt och bakåt under säsongen. Det kommer att bli en bra konkurrens på mittsex kommande säsong med tre duktiga spelare i Anna-Maja, Alma och Vilde Steinlund som fightas om platserna på den positionen.

Om inget händer nu så ser det ut som att HFK har spikat damtruppen inför nästa säsong? Hur skulle du vilja sammanfatta truppen?
– Jag tycker att den ser mycket bra ut, tjejerna tränar hårt och vi har hyfsad bredd på alla positioner. Det enda vi saknar är en vänsterhänt högernia. Vi har förstärkt i Alicia på niometer, Elin på högersex, Vilde på mittsex och Hanna i målet. Med tanke på det fina spelet under den gångna säsongen samt segrar över både Division 1-lag och allsvenskt motstånd så ser det bra ut inför nästa säsong, tycker jag. 

HF Karlskrona har skrivit kontrakt med:
Alma Boracic, linjespelare, 1 år
Elsa Ilvell, kantspelare, 2 år.
Vilde Hansen Steinlund, linjespelare, 1+1 år.
Elin Persson, kantspelare, 1+1 år. 
Alicia Andersson, niometersspelare, 1+1 år.
Julia Söderbom, niometersspelare, 1+1 år.
Hedda Jansson, kanstspelare, 1+1 år.
Ellen Lindén, kantspelare, 1+1 år.
Wilma Martinsson, kantspelare, 2 år. 
Jennifer Nygren, målvakt, 2 år.
Hanna Sjöstrand, Målvakt 2 år
Maja Gruvberger, kantspelare, 1 år.
Anna-Maja Hansson, linjespelare, 1+1 år.
Emilia Persson, niometersspelare, 1+1 år.
Nathalie Söhrman, niometersspelare, 1+1 år
Tea Carlsson, niometersspelare, 1+1 år

Läs vidare