Alicia och Elin har valt HFK!

HFK:s damer fortsätter att bygga sin trupp inför nästa säsongs division 1-spel och vi kan nu berätta att föreningen har gjort klart med två nyförvärv. Alicia Andersson som vänder hem från Göteborg och Elin Persson som lämnar Kristianstad för Karlskrona. 

Niometersspelaren Alicia Andersson flyttade till Göteborg för studier 2021 och började spela i Kungälv i samband med flytten till västkusten. I Kungälv har hon spelat i division 2 och division 1 men även fått känna på spel i högstaligan SHE där Kungälvs förstalag spelar och där Alica har haft ett lärlingskontrakt under den gångna säsongen.  
– Tiden i Kungälv har varit oerhört lärorik och jag har haft väldigt bra tränare runtomkring mig som gjort att jag kunnat utvecklas på ett helt annat sätt än vad jag har gjort tidigare. Det har också varit väldigt nyttigt att få spela matcher i SHE eftersom det innebär en helt annan fart och ställs helt andra krav än i division 2 och 1, berättar Alicia Andersson. 

Och fortsätter: 
– Anledningen till att jag väljer HFK nästa säsong är att jag vet att det är ett gäng otroliga tjejer som både har kul ihop och som kan prestera ute på planen. Jag har även haft Kalle tidigare under min gymnasietid och vet hur bra han är på att se detaljer likväl som helheten. Jag ser stora möjligheter att utvecklas i HFK och jag tror att vi kommer ha stora chanser i division 1. Jag tror helt enkelt att det kommer bli en superrolig säsong med skithärliga tjejer.

Alicia, som studerar till fysioterapeut, kommer att slutföra sina studier i Göteborg men utgå från Karlskrona och pendla när det behövs. 

Lämnar IFK Kristianstad för HF Karlskrona
Kantspelaren Elin Persson väljer att flytta till Karlskrona efter spel i IFK-dressen sedan 2017 där hon har spelat division 3, 2 och 1. Elin arbetar som biomedicinsk analytiker på sjukhuset i Kristianstad och flyttar till Karlskrona i slutet av sommaren för att söka jobb här. 

– Jag ser fram emot att få komma till HFK för att se hur mycket jag kan utvecklas som spelare men också som person med en ny roll i en ny klubb. Föreningen verkar oerhört seriös och jag har även fått ett väldigt seriöst intryck av Kalle som tränare. Det verkar vara en härlig grupp tjejer i laget och jag ser verkligen fram emot att se vad vi som grupp kan åstadkomma tillsammans, säger Elin Persson. 

Robert Stubb, som är sportsligt ansvarig över vårt damlag, säger så här om våra två nyförvärv: 
– Det är otroligt kul att vi får tillbaka tuffingen Alicia Andersson som jag tror kommer att kunna bidra mycket med sin erfarenhet från spel i både division 1 och SHE. Vi får även fin konkurrens på högerkanten i Elin Persson som är en pigg vänsterhänt spelare även hon med meriter från division 1. Elin har dessutom spelat både med Hedda och Alma och vi tror att hon kommer att passa väldigt bra i gruppen.

HF Karlskrona har hittills skrivit kontrakt med:
Elin Persson, kantspelare, 1+1 år. 
Alicia Andersson, niometersspelare, 1+1 år.
Julia Söderbom, niometersspelare, 1+1 år.
Hedda Jansson, kanstspelare, 1+1 år.
Ellen Lindén, kantspelare, 1+1 år.
Wilma Martinsson, kantspelare, 2 år. 
Jennifer Nygren, målvakt, 2 år.
Maja Gruvberger, kantspelare, 1 år.
Anna-Maja Hansson, linjespelare, 1+1 år.
Emilia Persson, niometersspelare, 1+1 år.
Nathalie Söhrman, niometersspelare, 1+1 år
Tea Carlsson, niometersspelare, 1+1 år

Damerna har en träningsmatch inplanerad den 29 april mot HK Malmö hemma i Brinova Arena och det är även klart att laget spelar första matchen av två i ATG Svenska cupen mot OV Helsingborg den 4 maj, även den matchen på hemmaplan. Returmatchen spelas i Helsingborg den 10 maj.

Men innan. Dess kan du stötta vårt herrlag som spelar kvalmatch till Handbollsligan måndagen den 3 april. Du köper dina biljetter här:

Läs vidare