Agnes Lundin ansluter till HF Karlskrona

HF Karlskrona kan med glädje meddela att 21-åriga, mittnian, Agnes Lundin spelar för föreningen kommande säsong. Agnes, som har spelat med U-landslaget, är förhoppningsvis spelklar redan till våra cupmatcher i maj. 

HFK har skrivit ett tvåårskontrakt med Agnes Lundin som är fostrad i Skånela IF där hon har spelat handboll sedan sexårsåldern. Sedan två år tillbaka bor Agnes i Lund där hon studerar ekonomi och har spelat för både LUGI HF och Eslövs IK.
– Jag kommer läsa mitt tredje år på utbildningen på distans och ser mycket fram emot att få komma till HFK som verkar vara en seriös klubb med höga ambitioner. Damsidan har gjort en stark resa i seriesystemet de senaste säsongerna och känslan är att klubben vill uppåt ytterligare, vilket känns kul att få vara en del av, säger Agnes Lundin.

Och fortsätter:  
– Det ska bli spännande att se vad vi kan bygga upp tillsammans och hur vi står oss i allsvenskan. Jag har också förhoppningar om att växa och utvecklas som spelare tillsammans med laget.

Damlagets huvudtränare Kalle Lång säger så här om föreningens senaste nyförvärv:
– Agnes är en spelare med väldigt god spelförståelse. Hon är duktig på att kombinera sitt egna hot i genombrottsspelet samtidigt som hon skapar lägen för sina medspelare vilket är en egenskap vi kommer få stor nytta av framöver. Hon passar också väldigt bra in i vår utvecklingsorienterade miljö då hon är en person som driver på sin egna utveckling. Tillsammans kommer vi hjälpa Agnes att ta nästa steg i sin utveckling och det känns väldigt spännande att få möjligheten att jobba tillsammans med henne de kommande två åren. 

Agnes Lundin har spelat tre U-landskamper. Hon kommer förhoppningsvis vara spelklar till damlagets två cupmatcher mot KFUM Kalmar HK den 7:e (bortamatch) och 15:e maj (hemmamatch)!

Foto: LUGI HF

Läs vidare