15:00: Herrarna kan ta revansch mot OV Helsingborg

Vårt herrlag tillbringar långfredagen i Helsingborg för att ta revansch efter förlusten i den första matchen mot OV Helsingborg i kvalet mot Handbollsligan.

Vi tog ett kort snack med Mathias Ekstrand som säger att HFK har alla möjligheter att rubba Skånelaget i eftermiddag.

Hur gick snacket efter matchen i måndags där ni ledde med fem bollar i paus men sedan, åter igen, tappade försprånget i andra halvlek?
– Vi har inte pratat mer om det än att vi ska tro på det vi gör i 60 minuter och gå in i denna match helt utan press på oss. Vi fokuserar mest på vad vi behöver förbättra spelmässigt och där behöver vi vara lite mer noggranna i våra beslut, både anfallsmässigt och försvarsmässigt. Sen är det ofta små detaljer som avgör sådana här matcher så jag hoppas att vi kan vara skarpa i de avgörande lägena och höja på upp vår nivå lite till. 

Vi ska inte glömma att ni gjorde en hel del bra saker, särskilt under den första halvleken, vad vill du att killarna tar med sig in i Helsingborg Arena i eftermiddag?
– Att vi har alla möjligheter att rubba Helsingborg. Jag tycker vi visar att vi kan mäta oss mot dem på ett bra sätt och gör många saker som är bra. Det vill jag att killarna känner när vi kliver in i matchen, men också en revanschlusta efter att ha tappat första matchen. 

Allt tyder på att OV:s spelmotor Albert Månsson saknas i eftermiddag på grund av knäskadan som han ådrig sig i måndags. Påverkar det ert spel och hur ni har förberett er?
– Först och främst så tycker jag väldigt synd om Albert då skadan inte alls såg bra ut. Jag håller tummarna att han klarar sig undan det värsta. Det är klart att Albert är en viktig spelare för Helsingborg vilket gör att andra spelare får kliva in och ta det ansvaret, det behöver vi såklart förbereda oss för. Men det finns gott om kvalité i OV, bland annat Felix Spross som är en notorisk målskytt och gjorde 113 mål i Handbollsligan förra säsongen. 

Och hur ser det ut i vår trupp inför matchen?
– Det är lite ont här och där men som det ser ut nu så har vi samma spelare tillgängliga till denna match.

Matchen, som är den andra i en serie om fem matcher och först till tre segrar, spelas i Helsingborg Arena klockan 15 och sänds via Aftonbladet PLUS.  Klicka här för att se matchen!

Läs vidare